Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

3 metode medicale pentru diminuarea durerii la nastere

Principala teama a femeilor cu privire la nastere este reprezentata de durerile din timpul travaliului. Pentru a ajuta mamicile in aceste momente mai dificile, medicii au conceput cateva metode de reducere a durerii.

3 metode medicale pentru diminuarea durerii la nastere:

1. Anestezia epidurala

Prima si cea mai cunoscuta metoda consta in utilizarea anesteziei epidurale. Aceasta este considerata a fi cea mai folosita modalitate de reducere a durerii, fapt confirmat si de anumite studii care sustin ca mai mult de 50% dintre romance cer sa li se administreze acest medicament. Rolul acestei anestezii este de a-ti bloca impulsurile nervoase provenite din segmentele inferioare ale coloanei vertebrale.

Primul pas in acest proces consta in curatarea zonei cu o solutie antiseptica, solutie care are rolul de a dezinfecta si a asigura efectuarea injectiei in conditii optime. Trebuie sa stii ca, inainte de momentul in care anestezia epidurala sa fie efectuata, ti se vor administra fluide pe cale intravenoasa. Este esential ca gravidei sa i se administreze multe lichide (1-2 litri) pe cale intravenoasa, pentru a evita o deshidratare. In cazul in care ai optat pentru aceasta metoda medicala trebuie sa stii ca pozitia in care va trebui sa stai este intinsa pe o parte si ghemuita sau stand in sezut, aplecata spre fata. Ceea ce este cel mai important atunci cand vei adopta pozitia rspectiva este relaxarea.

Odata ce medicul se va asigura ca toate masurile de igiena au fost respectate si va observa ca esti pregatita, iti va injecta prin intermediul unui ac mic o substanta pentru a-ti amorti zona. Dupa ce serul si-a facut efectul, doctorul va introduce un ac mai mare in zona amortita din jurul maduvei spinarii, prin intermediul unui cateter. Nu trebuie sa te sperii de marimea acului deoarece conform unor mamici, nu se simte nici o durere in momentul patrunderii acului in piele.

Spatiul in care se lucreaza este cunoscut si sub denumirea de spatiu epidural. In urmatorul pas acul va fi indepartat, lasandu-se un cateter prin intermediul caruia se vor administra cu usurinta mai multe medicamente. Cu ajutorul acestei metode medicale, nu vei simti durerile nasterii atat de puternic si vei putea sa te bucuri de fiecare moment pana ce va veni pe lume micutul tau.
Cu toate acestea unii medici considera ca in unele situatii, destul de rare, pot aparea anumite efecte nedorie la anestezia epidurala, prezente atat in cazul mamei, cat si in cazul bebelusului.

2. Analgezice si medicamente tranchilizante

Administrarea acestora reprezinta o alta metoda medicala prin intermediul careia se incearca reducerea durerii, simtie de catre mamica la nastere. Analgezicele au rolul de a reduce durerea, insa nu de a o elimina definitiv. In anumite cazuri medicii vor putea opta pentru varianta administrarii unui tranchilizant, cu scopul de a reduce starea de anxietate.

Este bine sa stii ca analgezicele pot fi administrate intravenos sau direct in muschi. Alegerea celei mai bune metode de analgezie se face in timpul nasterii si depinde de circumstante, intensitatea durerii, starea de sanatatea a gravidei, luna in care se afla etc. Este adevarat ca prin intermediul administrarii analgezicelor durerea mamicii este diminuata, insa trebuie sa tii cont si de faptul ca acestea pot avea si efecte nedorite precum greata, varsaturi, stare de oboseala si somnolenta.

3. Demerol sau petidina

O alta metoda medicala pentru diminuarea durerii la nastere consta in adminstrarea unei doze de Demerol sau Petidina. Acestea sunt adiminstrate intramuscular, doza fiind stabilita de medic in functie de greutatea mamicii si stadiul in care se afla nasterea. In ceea ce priveste aceasta metoda s-a demonstrat ca reduce durerea si asigura o oarecare relaxare musculara, dar poate sa si provoace o stare de euforie mamei, o secretie nazala sau stare de voma.

Acestea sunt cateva dintre metodele medical, folosite in Romania, pentru care ai putea opta, cu scopul de a reduce durerea din timpul nasterii. Precum ai putut observa, fiecare metoda in parte presupune anumite proceduri si poate avea atat beneficii, cat si anumite riscuri, pe care poti sau nu sa ti le asumi. Recomandat este ca inainte de inceperea travaliului sa discuti cu medicul tau si sa stabiliti impreuna care este modalitatea optima si sigura atat pentru tine, cat si pentru copilul tau. In cazul in care nu doresti sa apelezi la metode medicale, exista si metode naturale de diminuare a durerii care te pot ajuta sa treci mai usor peste nastere.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie