Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Zborul cu avionul impreuna cu bebe - cele mai frecvente intrebari

Majoritatea parintilor au retineri foarte mari atunci cand vine vorba despre calatoriile cu avionul alaturi de bebelus. Este adevarat ca o astfel de activitate poate fi o mare provocare, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntati la placerea de a calatori. Cu putina organizare totul este posibil (ti-ai demonstrat deja asta, trecand cu brio peste evenimente pe care nu le-ai anticipat, nu-i asa?).
In continuare ti-am pregatit o lista cu cele mai frecvente intrebari pe care parintii le pun inainte de a lua decizia de a zbura cu avionul alaturi de cel mic.

1. Cand este sigur pentru bebe sa zboare cu avionul?

Chiar daca gandul de a-l duce pe cel mic in aglomeratia din aeroport te sperie, majoritatea specialistilor sustin faptul ca bebelusul poate zbura cu avionul de la o varsta foarte frageda. In functie de compania aeriana aleasa, varsta minima a bebelusului poate sa fie de la 2 zile la 14 zile. Pentru un bebelus prematur, numaratoarea incepe de la data la care acesta ar fi trebuit sa se nasca in mod normal, nu de la data nasterii.

In cazul in care bebelusul are doar cateva zile, este posibil ca personalul aeroportului sa solicite o adeverinta de la medic, care sa ateste ca atat mama cat si bebelusul sunt apti pentru zborul cu avionul.

Planificarea calatoriei in avans este esentiala atunci cand calatoresti cu bebelusul. Fiecare companie aeriana are propriile reguli cu privire la locul bebelusului in avion, resursele de apa si mancare, motiv pentru care este important sa te documentezi cu privire la acestea. Pentru un bebelus nascut nu de mult este important sa se simta confortabil si in siguranta oriunde ar fi.

2. Are bebelusul nevoie de pasaport pentru a calatori cu avionul?

Atunci cand calatoresti in strainatate, un bebelus are nevoie de propriu pasaport. Obtinerea pasaportului este o actiune care poate dura cateva saptamani, astfel ca iti recomandam sa rezervi locurile in avion doar in momentul in care ai primit pasaportul bebelusului sau atunci cand stii data exacta in care vei putea intra in posesia lui.

3. Este necesar sa achizitionez un bilet de avion separat pentru bebelus?

In cazul curselor charter pe care le pun la dispozitie tur operatorii turistici pentru a aduce clientii la destinatie, de regula copilasii sub varsta de 2 ani calatoresc gratuit atat timp cat stau un bratele parintilor.
In rest, fiecare companie aplica proprile reguli de care te poti informa in momentul in care accesezi siteul online al acesteia.
De regula exista facilitati pentru copii mai mici de 2 ani astfel incat taxele in cazul lor vor fi considerabil mai mici decat in cazul unui adult.
Atentie insa, varsta de 2 ani nu trebuie sa fie implinita in ziua plecarii, ba chiar mai mult, sunt companii care solicita chiar 2 ani fara 14 zile. Din acest motiv o informare corecta si din timp este mai mult decat necesara.

Este posibil ca cel mic sa nu aiba propriul lui scaun, dar biletul pentru el este o conditie pentru a calatori impreuna cu avionul. Asigura-te insa ca, in momentul in care rezervi sau achizitionezi biletele de avion anunti personalul companiei aeriene ca urmeaza sa calatoresti cu un bebelus pentru a primi toate informatiile necesare. Acum exista companii aeriene care permit rezervarea locurilor in momentul in care rezervi biletele, dar exista si companii care nu permit rezervarea locurilor decat in momentul in care mergi la check-in. Pentru cel de-al doilea caz, este important sa mergi cat de repede posibil la aeroport pentru a rezerva locuri bune pentru tine si bebe. Incearca sa gasesti locuri langa culoar sau pe primul rand (acestea sunt insa putine si majoritatea parintilor le vaneaza).

Exista si companii aeriene care permit transportul copiilor cu varsta mai mica de 2 anisori fara achitarea unui bilet pentru copil, dar majoritatea companiilor percep un procentaj din suma achitata pentru biletul adultului.

Este important sa retii faptul ca nu vei putea sa calatoresti singur cu mai mult de 1 copilas care are mai putin de 6 luni. Majoritatea companiilor aeriene insista ca fiecare copilas sa ai propriul lui insotitor, pentru a diminua riscurile problemelor care pot sa apara.

4. Unde va sta copilul meu in avion?

Daca micutul tau are mai putin de 2 ani, el va folosi scaunul tau si va calatori la tine in brate, utilizand o centura de siguranta speciala. Echipajul avionului iti va pune la dispozitie aceasta centura si iti va arata cum trebuie folosita.

Exista si companii aeriene care dispun de echipamente speciale pentru transportul bebelusului, astfel incat acesta sa se poata odihni in timpul zborului. Un astfel de echipament seamana cu un landou si ii ofera bebelusului o pozitie potrivita si confortabila, in special atunci cand calatoriti pe distante lungi. Pentru ca acestea sunt pozitionate de regula in locurile din fata, sunt putine si se impart pe regula „primul venit – primul servit”, astfel ca este important sa soliciti un astfel de echipament chiar in momentul in care faci rezervarile pentru bilete.

5. Este posibil ca bebelusul meu sa aiba propriul lui scaun in avion?

Regula in cazul transportului aerean in interiorul Eu este ca orice copilas sub varsta de 2 ani poate calatori asezat in bratele parintelui fara a plati bilet de avion. In acest caz el va fi asigurat cu o centura de siguranta suplimentara care va fi atasata la centura parintelui. Daca totusi doresti sa achizitionezi un loc suplimentar pentru micutul tau, odata ce acesta a implinit varsta de 6 luni, pot opta pentru aceasta varianta. In acest caz insa vei plati o taxa intocmai ca si pentru un adult si cel mai probabil micutul va trebui sa calatoreasca intr-un scaun auto omologat pentru transportul aerian. Fiecare companie aeriana are proprile reguli cu privire la acceptarea scaunelor auto ca si scaunel suplimentar pentru copii de la bord, respectiv unele companii ofera la cerere astfel de scaunele pasagerilor (trebuie verificat in prealabil acest aspect)  Acest tip de scaune sunt de regula cosuletele auto 0-13 kg

6. Poate bebelusul meu avea propriul lui bagaj?

Verifica de mai multe ori daca este posibil sa iei un bagaj de mana in plus pentru bebelus. Cu toate ca majoritatea companiilor aeriene sunt constiente de faptul ca un bebelus are nevoie de multe lucrusoare, exista si cazuri in care companiile nu se gandesc la acest aspect. In astfel de cazuri, cel mai probabil vei fi nevoit sa sacrifici bagajul tau de mana pentru a lua lucrurile de care bebe are nevoie in avion. In cazul in care iti permiti, poti sa achiti o taxa pentru un bagaj de mana in plus.

Inainte de a face bagajul de mana pentru bebe, este important sa te documentezi cu privire la cateva aspecte. Transportul lichidelor este unul extrem de important deoarece companiile aeriene au multe restrictii cu privire la acest aspect. In acest sens, in general, unei persoane ii este permis sa transporte nu mai mult de 100 ml din produsele lichide precum lotiuni sau uleiuri, iar acestea trebuie transportate intr-o punga transparenta. Regulile se schimba des insa, motiv pentru care iti recomandam inca o data sa verifici acest lucru atunci cand rezervi biletele.

Chiar daca exista restrictii cu privire la transportul lichidelor care pot fi luate in avion, in ceea ce priveste mancarea sau laptele bebelusului nu exista astfel de restrictii. Acest lucru inseamna ca poti sa iei cu voi in avion cantitatea de care ai nevoie de lapte praf, lapte matern sau lapte de vaca, apa fiartp pentru prepararea laptelui praf (aceasta trebuie sa fie insa intr-o sticluta pentru bebelus), sau alte mancaruri pentru bebe (inclusiv biscuiti, fructe sau legume feliate).

Exista si companii aeriene care ofera laptele formula pentru bebelusi, scutece si servetele umede, dar este bine sa nu te bazezi pe acest aspect pentru ca nu stii niciodata ce produse si in ce cantitate iti vor fi puse la dispozitie.

Atunci cand pregatesti bagajul cu mancarea bebelusului, asigura-te ca iei o cantitate mai mare decat cea necesara deoarece nu stii niciodata daca urmeaza sa te confrunti cu o intarziere sau cu o legatura pierduta si cu siguranta nu iti doresti ca cel mic sa sufere din aceasta cauza.
In ceea ce priveste caruciorul bebelusului, acesta poate fi folosit in aeroport si poti merge cu el chiar pana la urcarea in avion. Asigura-te ca, dupa ce treci de check-in, caruciorul tau are o eticheta si datele de contact. Inainte de a urca in avion caruciorul tau va fi luat de echipajul avionului si il vei primi inapoi in momentul in care cobori din avion.

7. Ce facilitati pentru bebelusi au companiile de transport aerian?

Hranirea si schimbarea bebelusului in timpul zborului pot reprezenta adevarate provocari si nu sunt cele mai placute activitati. Insa foarte multe companii aeriene fac tot posibilul pentru ca orice calatorie alturi de bebe sa fie mai placuta.
Astazi majoritatea avioanelor dispun de masute de infasat in toalete. Chiar daca veti fi putin inghesuiti acolo, tot este mai bine decat sa va confruntati cu privirile aspre ale celorlalti pasageri care nu ar trebui sa suporte mirosurile si sa vada cum ii schimbi bebelusului scutecul.

Alaptarea nu ar trebui sa fie o sarcina dificila in avion, deci poti sa-l hranesti pe cel mic chiar pe scaunul tau fara prea multe probleme. In marea majoritate a cazurilor, in avion este posibil sa soliciti incalzirea lapticului, dar nu toate avioanele dispun de aparatele necesare, deci este important sa fii pregatit si pentru aceste situatii.

Dupa cum probabil ti-ai dat deja seama citind acest articol, zborul cua vionul insotit de un bebelus nu este o sarcina atat de dificila si de complicata cum poate a parut atunci cand ai avut aceasta idee. Cu putin organizare, documentare cu privire la facilitatile pe care le ai la dispozitie si intelegere din partea echipajului avionului poti sa ai parte de un zbor confortabil si linistit atat pentru tine cat si pentru bebelusul tau.

Tu ai calatorit pana acum cu bebelusul cu avionul? Ce sfaturi ai pentru parintii care sunt la prima experienta de acest tip?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie