Pune apa la fiert intr-o oala potrivita. Cand apa da in clocot, pune mazarea si las-o sa fiarba la foc mic. Gateste mazarea pentru aproximativ 45 de minute, amestecand din cand in cand.
Pune jumatate din cantitatea de mazare si 1/2 apa in care aceasta s-a fiert intr-un robot de bucatarie si mixeaza bine pentru 2-3 minute. Toarna compozitia obtinuta intr-un bol mare si procedeaza la fel si cu cealalta parte de mazare.
Folosind o sita, strecoara compozitia obtinuta inapoi in oala in care a mai ramas putina apa. Daca mixul de mazare este mai gros, foloseste o lingura pentru a-l trece prin sita.
Pune apoi oala pe foc si lasa compozitia sa fiarba, apoi redu focul si las-o pe aragaz timp de 30-35 de minute, suficient cat cantitatea de apa si se reduca la 1/3 din total.
Imediat dupa ce ai oprit focul, adauga in oala marar dupa gust. Cand pui supa crema in boluri, adauga cate 2-3 linguri de smantana in fiecare bol si amesteca bine.
Presara deasupra putin patrunjel maruntit si serveste-o cu cei dragi!
Pofta buna!