Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Sport in timpul sarcinii

Majoritatea femeilor insarcinate evita sa faca sport in timpul sarcinii din considerentul ca anumite exercitii pot fi periculoase pentru copil. Totusi medicii specialisti recomanda miscare in timpul sarcinii si sunt de acord ca aceasta poate face minuni pentru sanatatea mamei si copilului. In acest mod corpul mamei este mai bine pregatit pentru nastere, isi mentine o greutate ideala, muschii se intaresc iar peirderea kilogramelor in plus va fi mult mai usoara.

gravida-exercitii-sarcinaEste important sa sti ca exercitiile din timpul sarcinii ajuta la pomparea mai buna a sangelui in inima, controleaza cresterea in greutate si ajuta muschii pentru munca intensa pe care o exercita in timpul unei sarcini. Pe masura ce lunile de sarcina trec, iar corpul ia in greutate, este important sa cresti numarul de exercitii zilnice. Atentie la sporturile care iti pot face rau, cum ar fi calaritul, mersul cu rolele sau bicicleta. Intreprinde exercitii usoare sau sporturi precum inotul si exercitiile pilates.

 

sport_sarcinaExercitii Pilates

Recunoscute la nivel mondial, exercitiile pilates sunt recomandate si in cazul femeilor insarcinate. Acestea au capacitatea de a imbunatati gradul de flexibilitate a corpului, de a creste rezistenta sistemului muscular si de a mari libertatea miscarilor.

Existente inca din anul 1900, exercitiile pilates se pot efectua si acasa pe un covor medical avnd rolul sa  imbunatatesca stabilitatea trunchiului, echilibrul si previn, sau chiar durerile de spate.

 

Plimbarea, alergatul sau yoga

"Mersul pe jos face piciorul frumos", spune o vorba romaneasca iar plimbarile lungi pot face minuni in cazul unei femei insarcinate. Este recomandat minim o ora pe zi de plimbare sau 30 de minute de alergat. Cand ne gandim cate achizitii trebuie sa facem inainte ca bebe sa se nasca, acest timp alocat plimbarii poate sa fie prin magazine, parcuri sau alte locuri care te incanta. Plimbarile au grija de sistemul tau respiratoriu si cardiovascular, te ajuta sa te mentii in forma si sa te relaxezi.

AquarobicsInotul este sportul cel mai recomandat in cazul femeilor insarcinate, mai ales daca ne gandim ca in cazul acestui sport toti muschii lucreaza iar exercitiile sunt mai usor de executat in apa. Chiar si dupa nastere medicii recomanda ca mama impreuna cu bebele sa viziteze bazinul si sa faca exercitii impreuna. In acest fel mama slabeste si isi tonifica trupul dupa nastere iar bebe se bucura de un mediu cunoscut lui in cele 9 luni de sarcina.

Exercitiile yoga  ajuta la mentinerea tonusului muscular. Yoga te ajuta sa respiri normal si sa te relaxezi. Calmeaza atat mintea, cat si corpul, indeparteaza stresul fizic si psihic.

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie