Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Schimbari fizice neplacute ce apar odata cu sarcina

Perioada sarcinii aduce cu ea transformari ce le incanta pe multe mamici, cum ar fi cresterea sanilor sau parul mai stralucitor. Din pacate exista insa si multe schimbari de ordin fizic mai putin apreciate precum cele prezentate mai jos.

Schimbari fizice neplacute ce apar odata cu sarcina

Hemoroizii

O alta schimbare fizica prin care poate trece corpul tau in aceste noua luni este reprezentata de aparitia hemoroizilor. Acestea sunt vase de sange din zona rectala, care devin neobisnuit de umflate. Marimea poate varia de la cea a unui bob de fasole pana la dimensiunea unui bob de strugure.

Umflarea mainilor si picioarelor

Umflarea miinilor si a picioarelor poate fi cauzata de accentuarea circulatiei sangvine si cresterea nivelului de lichide din organismul tau. Conform medicilor, in cazul in care gleznele ti se umfla, mai ales seara sau atunci cand este cald, fara a produce insa durere, este recomandat sa faci exercitii sau gimnastica pentru gravide, miscarea imbunatatindu-ti circulatia sangvina. De asemenea, este indicat ca in aceasta perioada sa nu incalti pantofi cu toc sau sa porti verigheta. Este posibil, ca fara sa iti dai seama, mana sa ti se umfle incat sa nu mai poti scoate inelul de pe deget.

Varicele

Aparitia varicelor in partea inferioara a corpului este un alt simptom al sarcinii. Datorita schimbarilor hormonale sau a faptului ca uterul creste pe masura ce sarcina avanseaza, se va exercita o presiune asupra venelor, ajungand in cele din urma la aparitia varicelor. Pentru tratarea acestora iti recomandam exercitiile Kegel, gimnastica pentru gravide sau achizitionarea de ciorapi de compresie.

Acestea au fost cateva dintre schimbarile fizice prin care va trece corpul tau, insa este important sa nu neglijezi nici modificarile psihice care vor aparea pe parcursul celor 9 luni de sarcina. De asemenea, este important sa stii faptul ca fiecare femeie trece prin experiente unice in timpul sarcinii, fiecare organism reactionand intr-un mod diferit. In cazul in care una dintre modificarile produse iti creaza un discorfort fizic sau psihic iti recomandam sa te consulti cu medicul.

Tu prin ce schimbari fizice ai trecut pe perioada sarcinii?

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie