Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Scaune auto copii - parerea medicilor pediatri

Faptul ca un scaun auto este necesar in orice masina care transporta copii nu mai este o noutate. Legislatia romana ii obliga pe soferii care transporta copii sa aiba dispozitive speciale pentru transportul micutilor. Chiar si fara aceasta legislatie in vigoare, parintii trebuie sa fie constienti cu faptul ca siguranta micutului lor in masina este importanta si ca aceasta siguranta poate fi oferita doar de aceste scaune auto copii .

scaune auto

 

Dupa ce legislatia romana si cea europeana incurazeaza folosirea scaunelor auto pentru copii, ba mai mult amendeaza pentru nefolosire,  si medicii pediatri se arata interesati de acest subiect.

Multi parintii s-au aratat ingrijorati de numarul de ore pe care un copil il petrece intr-un scaun auto atunci cand pleaca la drum cateva sute de km. Aici intervin medicii pediatri care sfatuiesc parintii sa foloseasca aceste dispozitive indiferent daca merg 5 sau 500 de km. Pauzele pe care le fac parintii pe drum este un bun prilej de a-l scoate pe cel mic din scaun si asezat in alte pozitii pentru ca bebe sa nu amorteasca.

Copii sub varsta de 2 ani ar trebui sa stea in scaunele auto orientati cu spatele catre pozitia de mers. Aceasta este recomandarea celor de la Academia Americana de Pediatrie datata din luna martie a anului trecut. Medicii au facut aceasta recomandare deoare ce in cazul unui impact efectele sunt mult mai diminuate daca copilul este asezat cu spatele catre directia de mers a masinii.

Pentru siguranta  sporita a copilasului, specialistii recomanda sa folositi un scaun auto isofix .

Citeste si: Cum ajuti copilul sa depaseasca raul de masina?

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie