Inainte de prepararea desertului, pune stafidele in apa rece pentru a se rehidrata. Astfel enzimele se vor deschide, facand stafidele mai usor de digerat.
Incalzeste apoi cuptorul la 200 grade C.
Pune intr-o oala potrivita apa si pune oala pe aragaz, la foc mediu.
Dupa ce apa da in clocot, pune taieteii si lasa-i sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. 5-6 minute ar trebui sa fie suficiente.
Intre timp, unge un vas de yena cu putin unt. Dupa ce pastele s-au fiert, scoate-le din oala si scurge-le de apa. Pune-le apoi intr-un bol si adauga untul peste ele. Amesteca bine, pana cand observi ca untul s-a topit in totalitate.
Adauga apoi zaharul si stafidele si amesteca.
Lasa compozitia sa se odihneasca pentru 5 minute.
Intr-un castron, bate ouale cu un praf de sare de himalaya. Iti reamintim ca atunci cand gatesti pentru copii, este important sa folosesti doar sare de mare neiodata sau sare de himalaya pentru a nu le afecta sanatatea.
Pune apoi peste paste ouale batute si amesteca.
Toarna compozitia obtinuta in vasul de yena si pune vasul in cuptor, pentru 40-50 minute, pana cand observi ca pastele au capatat o culoare aurie. Daca ai un capac pentru vasul de yena, iti recomandam sa il utilizezi in ultimele 10 minute in care vasul este in cuptor, pentru a evita ca primul strat de paste sa se arda.
Scoate vasul din cuptor si lasa desertul sa se raceasca, pentru 15-20 de minute. Apoi taie-l cu ajutorul unui cutit si serveste-l cu cei dragi.
Pofta mare!