Pune intr-o oala potrivita apa si un praf de sare de himalaya. Pune oala pe aragaz, la foc mediu, pana cand apa da in clocot. Apoi adauga pastele si da focul mic. Lasa-le sa fiarba, conform instructiunilor de utilizare. In general, 7-8 minute sunt suficiente.
Curata ceapa si spal-o sub un jet de apa rece. Apoi tai-o marunt. Spala rosiile, curata-le de coaja si taie-le cubulete.
Pune intr-o tigaie adanca uleiul de palmier si pune tigaia pe foc. Cand uleiul s-a incins, pune ceapa si ciupercutele lasa-le sa se caleasca pentru 1-2 minute. Adauga apoi usturoiul si caleste-l pentru 1 minut.
Adauga apoi oregano si lasa-l sa inmoaie pentru 1 minut.
Adauga pasta de tomate sau bulionul in tigaie si amesteca, pentru 1 minut. Adauga apoi apa si rosiile. Amesteca si lasa compozitia sa dea in clocot.
Dupa aceea redu focul si acopera partial tigaia cu un capac. Lasa sosul sa se gateasca pana cand observi ca este mai gros. La final adauga sare de himalaya sau sare de mare neiodata daca mai este necesar.
Poti sa amesteci sosul cu pastele sau poti sa servesti pastele in boluri si sa pui sos deasupra, in functie de preferintele voastre.
Pofta mare!