Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Nume de baieti cu litera V

Vadim

Cu toate ca nu se poate stabili in mod precis semnificatia acestui nume, unii etimologi afirma ca Vadim provine de la cuvantul slav „volod” care se poate traduce prin "a conduce" sau "a domina".

Valentin

Etimologii considera ca acest nume provine din limba latina, avand origini in verbul „valere” care se poate traduce prin "a fi puternic". Pe de alta parte, unii considera ca Valentin este un derivat al numelor latine Valens si Valentis, carora li s-a atasat sufixul "-inus", obtinand in acest mod numele latinesc Valentinus. O ultima varianta afirma ca semnificatia acestui nume este de „a fi sanatos” avand ca si argument faptul ca romanii se salutau cu imperativul "Vale!" care inseamna „Sanatate!”. Acest nume are si o conotatie religioasa datorita faptului ca a fost purtat de Sfantul Ierarh Mucenic Valentin, praznuit pe 30 iulie.

Valeriu

Etimologii considera ca acest nume provine din limba latina, de la verbul „valere” care inseamna a fi puternic. Asadar, pornind de la etimologia numelui, Valeriu semnifica putere. Acest nume are si o conotatie religioasa datorita faptului ca a fost purtat Sfantul Valeriu care a trait in secolul al III-lea si a fost ucenic al Sfantului Apostol Petru.

Vasile

Din punct de vedere etimologic, specialistii considera ca acest nume provine de la grecescul „basileios" care se poate traduce prin "conducator", "regal". Acest nume a patruns cu usurinta in onomastica ramaneasca, fin utilizat atat ca prenume, cat si nume de familie. Vasile are si o conotatie religioasa datorita faptului ca a fost purtat de Sfantul Vasile cel Mare, sarbatorit de Biserica Ortodoxa pe 1 ianuarie si 30 ianuarie.

Victor

Din punct de vedere etimologic, Victor are origini in limba latina fiind un derivat al numelui Victorius, care provine de la verbul „vinco, vincere” (a invinge). Asadar, pornind de la etimologia numelui, Victor semnifica victorie.

Viorel

Din punct de vedere etimologic, Victor are origini in limba latina fiind un derivat al numelui Victorius, care provine de la verbul „vinco, vincere” (a invinge). Asadar, pornind de la etimologia numelui, Victor semnifica victorie.

Virgil

Etimologii considera ca acest nume provine de la latinescul „virga”, cuvant care se poate traduce prin „ramura verde si subtire, nuia, creanga tanara”. Acest nume a devenit mai cunoscut datorita poetului roman Publius Vergilius Maro.

Vald

Pe de o parte, unii etimologi afirma ca acest nume provine de la cuvantul „vladati”, ce se poate traduce prin „a stapani” sau „a conduce”. Pe de alta parte, se considera ca Vlad provine din cuvantul slav „volod” care inseamna a controla, a domina. Acest nume a devenit cunoscut in lume datorita domnitorului roman Vlad Tepes.

Vladimir

Din punct de vedere etimologic, unii specialisti afirma ca Vldimir provine din slava, fiind compus din „volod” care inseamna a conduce, a domina si „mer” care se poate traduce prin faimos. Totusi unii afimra ca acesta provine din latinescul „vladati” care se poate traduce prin „a stapani”.

 

 

 

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this