Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Nume de baieti cu litera T

Teo

Etimologii considera ca Teo este prescurtarea de la Theodor, nume grecesc, compus din „theos” care inseamna zeu sau Dumnezeu si „daron” care se poate traduce prin "dar". Asadar, pornind de la etimologia numelui, Teo ar putea insemna darul lui Dumnezeu.

Teodor

Teodor provine de la numele grecesc Theodor, compus din „theos” care inseamna "zeu" sau "Dumnezeu" si „daron” care se poate traduce prin "dar". Asadar, pornind de la etimologia numelui, Teodor ar putea insemna "darul lui Dumnezeu".

Tiberius

Etimologii considera ca acest nume provine de la raul care trece prin Roma, Tiber. Conform legendei romane, in acest rau au fost aruncati cei doi frati Remus si Romulus.

Titus

Din punct de vedere etimologic, specialistii considera ca acest nume provine de la cuvantul „titulus” care se poate traduce prin "titlul de onoare". De asemenea, Titus are o conotatie religioasa datorita faptului ca este mentionat in Biblie.

Tomas

Etimologii considera ca Tomas provine din aramita, de la cuvantul „Ta'oma” care inseamna "gemeni". De asemenea, acest nume are o conotatie religioasa datorita faptului ca a fost purtat de un personaj biblic. In prezent acest nume a fost preluat de diferite culturi motiv pentru care putem intalni diverse variante si forme de scriere: Thomas, Tom, Tommy etc.

Traian

Cu toate ca nu se cunoaste semnificatia acestui nume, etimologii atu stabilit ca acesta provine de la numele latinesc Traianus. Acesta a devenit cunoscut datorita faptului ca a fost purtat de un mare imparat roman, cu care dacii s-au luptat in repetate randuri.

Tudor

Etimologii considera ca Tudor este un derivat al numelui grecesc Theodor, compus din „theos” care inseamna zeu sau Dumnezeu si „daron” care se poate traduce prin dar. Asadar, pornind de la etimologia numelui, Theodor ar putea insemna darul lui Dumnezeu sau dar divin. Pe de alta parte, unii specialisti afirma ca acest nume provine de la cuvantul celtic "teutorigos" care se poate traduce prin "legiuitorul poporului".

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this