Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Nume de baieti cu litera S

Sabin

Etimologii considera ca acest nume provine din limba latina si poate desemna un membru al tribului Sabbinnilor. Sabina a fost un teritoriu din apropierea Romei, devenit cunoscut odata ce regele Romulus a decis rapirea sabinelor (femeile care faceau parte din acest trib). Intre romani si sabini au avut loc mai multe batalii, care s-au incheiat cu victoria romanilor.

Sandu

Sandu este o prescurtare a numelui grecesc Alexandru, format din "alexo" care se poate traduce prin a proteja si "andros" care inseamna barbat, om.

Samuel

Etimologii considera ca acest nume provine din limba ebraica, fiind compus din „shaal” (a intreba) si „El” care este prescurtarea de la „Elohim” (Dumnezeu). Pe de alta parte, unii considera ca Samuel este un derivat al numelui evreiesc Shemuel, compus din „shem” (nume) si „El” care este prescurtarea de la „Elohim”. Asadar, pornind de la etimologia numelui, Samuel ar putea reprezenta "numele lui Dumnezeu" sau "intrebarea catre Dumnezeu". Acest nume are si o conotatie religioasa datorita personajului biblic, mentionat in Vechiul Testament. Conform Bibliei, Samuel a fost prooroc, preot si „judecator peste Israel pana la sfarsitul vietii sale”.

Sebastian

Etimologii considera ca acest nume provine de la cuvantul grecesc „sebastos” care se poate traduce prin "venerabil". Acesta este echivalenul cuvantului din latina „augustus”, titlu pe care il purtau imparatii romani si care are semnificatia de respectabil, venerabil.

Septimiu

Etimologii considera ca acest nume provine din latinescul „septimus”, termen utilizat pentru a desemna al saptelea copil dintr-o familie. Datorita ocupatiei romane, acest nume a patruns in onomastica noastra.

Serghei

Unii etimologii afirma ca Serghei este varianta din limba rusa a numelui romanesc Sergiu, care se pare ca provine din limba latina de la „sergius” (servitor, supraveghetor). Totusi, nu s-a putut stabili originea si semnificatia etimologica a acestui nume, motiv pentru care simbolistica numelui Serghei nu poate fi afirmata cu certitudine.

Silviu

Silviu este varianta masculina a numelui Silvia, care din punct de vedere etimologic, provine din limba latina de la cuvantul „silva, -ae”, care se poate traduce prin "padure". Semnificatia acestui nume ar putea fi pusa in corelatie si cu zeitatea romana Silvanus, zeul padurii si a campiilor. De asemenea, acest nume este cunoscut in urma legendei lui Silvius, fiul Laviniei si al lui Enea.

Simon

Etimologii considera ca acest nume provine de la numele evreiesc Shimeon, compus din „shem” care se poate traduce prin "nume". Pe de alta parte, unii specialisti afirma ca semnificatia acestui nume este "Dumnezeu m-a chemat" sau "Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunile". De asemenea, acest nume are si o conotatie religioasa datorita personajului biblic, mentionat in Biblie. Sfantul Apostol Simon Zilotul a fost unul dintre cei 12 Apostoli a lui Isus Hristos, care si-a abandonat casa, sotia, parintii pentru a-l urma pe Mantuitor.

Sorin

Etimologii considera ca acest nume provine de la cuvantul romanesc „soare”, avand ca si semnificatie stralucire, lumina.

Spiridon

Etimologii considera ca acest nume provine de la latinescul „spiritus”, care se poate traduce prin "spirit". Pe de alta parte, unii afirma ca acest nume provine din limba greaca de la “spyridos” care se poate traduce prin cosulet pentru paine.

Serban

Etimologii considera ca acest nume este o creatie romaneasca, fapt atestat de documente care dateaza din 1392. Specialistii afirma ca acest nume provine de la cuvantul "serb", mostenit din limba latina si care conform DEX-ului inseamna "taran legat de pamantul mosierului, depinzand cu persoana si cu bunurile sale de acesta".

Setfan

Etimologii considera ca acest nume romanesc provine din limba greaca, de la cuvantul "Stephanos" care se poate traduce prin "coroana" sau "cununa". De asemenea, acest nume are o conotatie religioasa datorita faptului ca a fost purtat de catre Sfantul Stefan, primul martir crestin, condamnat la moarte de catre autoritatile iudaice. Pentru credinta sa, Sfantul Stefan este sarbatorit de catre Biserica Ortodoxa in data de 27 decembrie.

 

 

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this