Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Lipii din faina integrala

Pune intr-un castron faina, uleiul si sarea si, folosind mixerul, mixeaza pana cand obtii o compozitie sfaramicioasa. Foloseste pentru mixare carligul pentru aluat deoarece iti va fi mai usor sa amesteci ingredientele.

Ia cana cu apa calduta si continua sa mixezi adaugand, treptat, toata apa. Operatiunea ar trebui sa dureze aproximativ 3 minute si in final trebuie sa obtii un aluat neted.

Scoate aluatul din castron si imparte-l in 12 parti egale. Pentru a reusi acest lucru poti sa tai aluatul in jumatate, apoi in sferturi, samd. Folosindu-ti palmele formeaza din partile de aluat mingiute si pune-le pe o tava sau pe un blat. Apoi aplatizeaza fiecare mingiuta, acopera-le cu o o folie de plastic si lasa-le sa se odihneasca cel putin 15 minute (pana la o ora) la temperatura camerei.

Pune la incalzit o tigaie in care urmeaza sa prajesti lipiile. Tigaia trebuie sa fie incinsa bine in momentul in care pui prima bucata.

Presara pe masa putina faina si, utilizand un sucitor, transforma fiecare mingiuta intr-un cerc plat. Asigura-te ca nu folosesti mai mult de 1-2 lingurite de faina pentru fiecare mingiuta pentru ca o cantitate prea mare va face ca lipia sa se arda in tigaie.

Unge tigaia cu putin ulei si pune, pe rand, cate o lipie in aceasta. Fiecare lipie trebuie lasata aproximativ 30-40 de secunde pe fiecare parte, pana cand devine usor pufoasa si rumenita. Lasa lipiile pe o farfurie sa se raceasca.

Lipiile pot fi consumate in ziua in care au fost gatite, dar si pastrate la frigider sau in congelator.

Pofta buna!

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie