Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Leurda, usturoiul salbatic de care trebuie profitat in fiecare primavara

Una dintre plantele care ne prevestesc cu bucurie ca a sosit primavara este leurda sau ai-ciorasc, cum este cunoscuta in mod popular. Aceasta planta care creste in padure, la umezeala si face flori albe si atragatoare, poate fi utilizata pemtru proprietatile sale terapeutice. Nutritionistii, in urma analizarii compozitiei acestei plante, recomanda introducerea acesteia in regimul alimentar deoarece ea poate contribui la buna dezvoltarea a organismului si la mentinerea acestuia in conditii optime.

Aceasta planta, cunoscuta si sub denumirea de "usturoiul salbatic" are un miros puternic de usturoi si poate fi utilizata ca si condiment in cazul unor feluri de mancare. In ceea ce priveste consumul leurdei, nutritionistii au observat ca atat bulbul, cat si frunza pot fi incluse in retetele culinare. Datorita compozitiei sale, leurda a fost numita de unii nutritionisti "planta mileniului trei", care a contribuit la combaterea si prevenirea unor boli grave.

Continutul nutritiv al leurdei si beneficiile acesteia

Leurda a obtinut titlul de planta mileniului III datorita compozitiei sale chimice bogate in vitamine (A, C), minerale (calciu, fosfor, cupru), carotenoizi, alicina (o substanta cu proprietati antivirale) , ulei eteric si adenozina. Fiecare dintre acesti compusi are rolul de a imbunatati buna functionare a organismului si de contribui intr-o anumita masura la procesul de crestere a copilului.

Precum poti observa, leurda reprezinta o sursa bogata de nutrienti si de aceea este recomandat sa fie consumata. Este adevarat ca unele boli sau afectiuni pot fi combatute doar prin intermediul unui tratament alopat, insa studiile au demonstrat ca prin consumarea acestei plante, sistemul imunitar se intareste iar organismul poate sa combata aceste boli cu o mai mare usurinta.

Datorita compusilor pe baza de sulf (alicina, ajoena), leurda are o actiune antitumorala puternica. De asemenea, luand in considerare cantitatea ridicata de minerale, leurda are rolul de a imbunatati sistemul circulator si digestiv. Avand un rol diuretic, leurda contribuie la buna functionare a rinichilor.
Cercetarile medicale au demonstrat ca leurda este benefica in cazul afectiunilor respiratorii (ex: astm, tuberculoza, infectii pulmonare, bronsita etc) si poate neutraliza radicalii liberi din sange.

Cand leurda poate fi consumata de copil

Avand un continut nutritiv complex, leurda poate fi introdusa in regimul alimentar al copilului deabia dupa varsta de 12 luni, atunci cand sistemul digestiv poate asimila toti compusii chimici. Te sfatuim ca atunci cand introduci leurda in alimentatia copilasului sa respecti regula celor 4 zile pentru a putea urmari modul in care reactioneaza organismul la acest nou produs.

Cum se alege si se pastreaza leurda

Trebuie sa stii ca de regula se consuma frunzele leurdei si foarte rar bulbul. Astfel, atunci cand alegi leurda verifica daca frunzele sunt verzi si au un aspect sanatos. Leurda trebuie pastrata intr-un loc racoros, departe de umezeala sau de razele puternice ale soarelui. Se considera ca cea mai buna modalitate de pastrare a acestei plante este prin congelare, astfel ca isi pastreaza proprietatile pentru mai mult timp.

Leurda, datorita compozitiei sale, poate oferi o serie beneficii organismului, care sa il ajute in activitatile zilnice. Ea poate fi consumata crud, fiarta, sub forma de tinctura sau sub forma unui ulei pe care il poti utiliza in diverse retete culinare. Cu toate ca este recomandata de nutritionisti datorita concentratiei ridicate de nutrienti, leurda nu este indicat a fi utilizata in timpul sarcinii deoarece ea poate contine substante care sa modifice compozitia laptelui matern sau sa afecteze dezvoltarea fatului.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie