Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Iaurt preparat in casa

Pune laptele intr-o oala si pune-l pe aragaz, la foc mare. Dupa ce a dat in clocot, lasa-l sa fiarba timp de 10-15 minute. Ia apoi oala de pe foc si lasa laptele sa se raceasca (doar atat cat sa nu te arda atunci cand pui o picatura pe piele).

Intr-un borcan pune lingurita de iaurt si cateva linguri de lapte si amesteca bine pentru 2-3 minute. Adauga apoi laptele caldut care a ramas si acopera compozitia cu un capac.

La modul ideal, iaurtul utilizat ar trebui sa fie tot de casa, iaurtul din comert transformand compozitia intr-una cleioasa.

Daca nu ai mai preparat pana acum iaurt de casa iti recomandam sa prepari cateva runde de iaurt in cantitati mai mici, utilizand prima oara iaurt din comert, astfel incat sa obtii dupa cateva incercari o proba buna pentru prepararea unei cantitati mai mari.

Dupa ce ai pus tot laptele,este important sa lasi borcanul la caldura pentru cel putin 2-3 ore. Cu cat borcanul sta la caldurica mai mult timp, cu atat gustul acrisor al iaurtului pe care il vei obtine va fi mai intens.

Dupa ce observi ca amestecul incepe sa se inchege, pune borcanul in frigider pentru alte 2-3 ore.

Pofta buna!

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie