Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Homeopatia – medicina preventiva a secolului nostru

Desi cunoscuta o alternativa la medicina conventionala, homeopatia nu este considerata de catre medicii homeopati si de catre specialistii bine documentati, sub nicio forma, un inlocuitor mai bun al tratamentului alopat. Adevaratii medici homeopati nu sustin faptul ca pot vindeca boli cronice, indiferent de gravitatea si stadiul lor de avansare si isi doresc o revigorare a starii de sanatoate a noastra, a oamenilor.

In opinia specialistilor in homeopatie, medicina alopata urmeaza o linie de gandire gresita atunci cand stabilesc un tratament pentru o afectiune sau o boala. Medicina conventionala este preocupata strict de anihilarea agentilor negativi din organism, in timp ce poate important ar fi de analizat motivele pentru care un anumit organism permite dezvoltarea acestor agenti. Atunci cand intelegem faptul ca, in momentul in carene confruntam cu un virus in organismul nostru au loc zeci de procese hormonale menite sa echilibreze lucrurile in interior, homeopatia incepe sa capete sens pentru ca este stiinta care urmareste atingerea echilibrului in ceea ce numim starea de sanatate.

Homeopatia, desi extrem de eficienta atat in tratarea bolilor complicate, cat si in cazul problemelor mai putin severe, este recunoscuta astazi ca fiind cea mai buna forma de medicina preventiva pentru ca examineaza pacientul sub toate aspectele care pot sa alimenteze o boala in curs de aparitie. Prin recomandarea unui remediu corect, stabilit luand in considerare atat tipurile de personalitate cat si elemente complexe care tin de individualitatea fiecarei persoane, se poate restabili in organism echilibrul pierdut, inainte ca manifestarea patologica, adica boala, sa se instaleze in organism.

Dupa cum deja stim, pentru orice boala exista o perioada de incubatie care are loc cu mult timp inainte ca simptomele sa se manifeste si ca boala sa poata fi confirmata. Pentru bolile cronice, aceasta etapa a incubarii este ascunsa, afectiunea fiind recunoscuta de-abia dupa ce simptomele acesteia sunt evidente. Ca medicina preventiva, homeopatia analizeaza si exploreaza organismul uman cu mult timp inainte de aparitia simptomelor specifice bolii sau a semnelor patologice. Astfel se identifica o predispozitie a la anumita afectiune sau boala, perioada timpurie fiind momentul perfect pentru ca homeopatia sa intervina si sa restabileasca echilibrul pierdut.

Iata cateva exemple ale Prof. George Vithoulkas, care considera ca organismul nostru ne poate avertiza, prin simptome minore ca suntem predispusi unei afectiuni sau boli mai grave daca echilibrul nu este restabilit in organism:
- „Anii de zile in care s-a resimtit nevoia de dulciuri si o sete intensa pot preceda diabetul
- Racelile si sinuzitele frecvente pot preceda o boala astmatica ce se va dezvolta mai tarziu
- Problemele de vedere, cum ar fi diplopia, pot fi un avertisment timpuriu penru o boala neurologica grava, cum este scleroza multipla
- Insomniile insotite de agitatie, anxietate sau hiperactivitate pot anunta deteriorare mentala si dementa
- Insomniile cu suparari intense pot sa preceada ulcerul duodenal.” (George Vithoulkas, Principiile de baza ale homeopatiei. Homeopatia: „medicina energetica” - pg. 52-53).

Important de inteles este faptul ca, mai mult decat o stiinta curativa, precum se doreste a fi medicina alopata, homeopatia evalueaza semnele si simptomele timpurii, alaturi de alte simptome generale pentru a gasi un remediu adecvat care poate opri evolutia unei boli sau afectiuni grave. Astfel ca, acolo unde medicina alopata nu poate oferi nimic, homeopatia gaseste solutia care il poate ajuta pe bolnav.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie