Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Dezvoltarea bebelusului – luna 9

Pentru majoritatea copilasilor, luna a 9-a este luna marilor descoperiri de la inaltime. Daca nu a reusit pana acum, cu siguranta din aceasta luna puiul tau se va ridica singur in picioare si va incepe sa mearga ajutandu-se de diferite obiecte.

Bucuria lui va fi, de fiecare data mai mare, daca reusitele ii sunt apreciate si daca il lauzi pentru incercari. Acesta este primul semn ca lunile in care va face primii pasi singurel sunt aproape, dar nu te impacienta daca acest lucru se intampla peste cateva luni bune. Bebelusii reusesc sa se deplaseze singuri undeva intre 9 si 18 luni.

In aceasta luna este foarte important sa continui sa-l obisnuiesti pe bebelus cu anumite reguli, limite si cu un program. Chiar daca el este inca foarte mic si nu reuseste sa se conformeze in totalitate cerintelor tale, este esential sa-i atragi atentia atunci cand greseste sau cand nu este ascultator.

Aminteste-ti insa ca trebuie sa-ti pastrezi calmul si sa-i vorbesti intr-un mod in care sa te inteleaga. Nu repeta de prea multe ori cuvantul „nu” pentru ca puiul tau va ajunge sa nu mai atribuie semnificatie acestui cuvant.

Dezvoltarea bebelusului – luna 9

1. Dezvoltare psihica

- Anxietatea de separare a bebelusului se intensifica si in aceasta luna
- Reuseste sa stabileasca legaturi emotionale cu persoanele mai apropiate
- Intelege faptul ca obiectele continua sa existe chiar si dupa ce dispar din aria lui vizuala si incearca sa gaseasca explicatii pentru acest lucru (spre deosebire de momentele in care aparitia unor obiecte de sub paturica era, pentru el, un fenomen magic)
- Este mai inteligent si iti testeaza rabdarea
- Este mai rusinos in public si uneori manifesta disconfort in prezenta persoanelor pe care nu le cunoaste

2. Dezvoltare fizica

- In aceasta luna, greutatea normala a bebelusului este cuprinsa intre 7600-9800 g, iar lungimea intre 67.0-74.2 cm, in functie de sex si de greutatea avuta la nastere
- Abilitatile motorii ale bebelusului sunt mult mai dezvoltate si el reuseste sa se deplaseze si sa isi modifice pozitia extrem de repede
- Merge de-a busilea si cateodata reuseste sa se ridice in picioare daca se tine de diferite obiecte
- Reuseste sa apuce obiecte micute intre aratator si degetar pe care le baga in gurita
- Reuseste sa isi mute jucariile dintr-un loc in altul daca acestea nu sunt prea indepartate ca distanta

3. Dezvoltare senzoriala

- Este mai sensibil la sunete si este probabil sa se trezeasca din somn din cauza unor sunete care nu sun t foarte puternice
- Dezvolta preferinte pentru gusturi si arome
- Este posibil sa inceapa sa nu mai agreeze laptele matern

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie