Inainte de toate, incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Poti folosi pentru prepararea desertului forme mici pentru sufleu sau un vas mare. Indiferent de vasul pe care il folosesti, unge-l cu putin ulei de cocos si tapeteaza-l cu un strat de faina.
Pune in vas ciresele fara samburi, bine spalate si uscate.
Intr-un bol potrivit, bate ouale si adauga un praf de sare, zaharul si faina. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena. Continua sa amesteci si adauga, progresiv, laptele. In final pune extractul de vanilie si scortisoara.
Toarna compozitia peste cirese.
Pune vasul (sau vasele) in cuptor si lasa-le acolo pentru 25-28 de minute sau pana cand observi o crusta rumenita deasupra.
Pentru a te asigura ca desertul este pregatit, poti face testul scobitorii.
Lasa desertul sa se raceasca si serveste-l cu cei dragi!
Pofta buna!