Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum poate trata acupunctura infertilitatea

Foarte multe cupluri intampina dificultati atunci cand incearca sa conceapa un copilas, cauzele infertilitatii cuplului fiind multiple si de naturi diferite. In prezent, desi majoritatea prefera sa apeleze la un tratament alopat, specialistii au demonstrat ca si acupunctura poate contribui la tratarea infertilitatii. Pentru a vedea cum functioneaza aceatsa procedura ti-am pregatit un articol interesant si bine documentat.

Contrar asteptarilor, infertilitatea poate fi tratata si fara ajutorul tehnicile avansate in domeniul medicinii. Este adevarat tratamentele pentru fertilitate reprezinta, in mare parte, o bucata importanta a tehnologiei moderne din zilele noastre si ca foarte multe cupluri au reusit sa conceapa un copilas apeland la tehnologia reproducerii asistate, dar aceste tratamente functioneaza doar in anumite situatii, pentru cuplurile care nu depasesc o anumita varsta.

Pentru celelate cupluri exista o solutie la problema infertilitatii: acupunctura – tratamentul care apartine medicinei chineze, cunoscut ca fiind benefic pentru multe afectiuni de zeci de ani.

Acupunctura este un tratament care se bazeaza pe plasarea strategica a unor ace subtiri, extrem de fine, in anumite puncte numite puncte activ biologice sau centrii energetici care apar pe intreg corpul, de la cap pana in picioare. Acele sunt folosite defapt pentru a stimula anumite puncte de energie care ajuta la reglarea echilibrului spiritual, mental, emotional si fizic, dar si pentru a trata afectiuni acute sau cronice.

Cercetatorii au descoperit faptul ca acupunctura poate sa fie eficienta si in cazul infertilitatii, in special in cazul persoanelor care se confrunta cu problemele cauzate de tiroida, motiv pentru care este un tratament recomandat in foarte multe situatii.

James Dillard, medic si asistent universitar in cadrul Universitatii Medicilor si Chirurgilor Columbia, afirma faptul ca acupunctura permite trecerea granitei dintre infertilitate si fertilitate prin faptul ca ajuta organismul sa functioneze mai eficient, motiv pentru care si celelalte tratamente pentru fertilitate functioneaza si au rezultate mai bune.

Un studiu realizat pe un grup de 160 de femei, publicat in anul 2002 in revista de specialitate Fertility and Sterility (ie. Fertilitate si Sterilitate), releva faptul ca tratamentul pentru fertilizare in vitro combinat cu acupunctura a crescut considerabil sansele de reusita a unei sarcini. In acest studiu, un grup de 80 de pacienti au fost supusi la 2 sesiuni de acupunctura a cate 25 de minute, unul inainte ca embrionul sa fie transferat in uter, iar cealalta imediat dupa transfer. Celalalt grup, in care pacientelor le-a fost transferat un embrion, nu au urmat nicio sesiune de acupunctura. Rezultatul spectaculos a aratat faptul ca succesul primului grup a fost de 34 de sarcini reusite, spre deosebire de cel de-al doilea grup care a inregistrat dar 21 de cazuri de reusita.

Specialistii in domeniu afirma faptul ca acupunctura functioneaza si independent de celelalte tratamente pentru fertilitate, in sensul ca poate ajuta o femeie care nu poate sau nu vrea sa urmeze un tratament medicamentos sa produca mai multe ovule. Studiile in domeniu arata faptul ca sansele de reusita ale unei sarcini sunt de 50% in cazul tratamentelor cu acupunctura, procentaj care se pastreza si in cazul pastilelor pentru fertilitate.

Cum functioneaza acupunctura in cazul infertilitatii

Chiar daca acupunctura este deja acceptata ca facand parte din protocolul tratamentelor pentru fertilitate, nu toata lumea stie sau este de acord cu modul in care ea functioneaza. Medicina clasica se bazeaza pe cultura chineza pentru a gasi o explicatie, cultura care afirma faptul ca aceasta terapie ajuta la echilibrarea energiilor din organismul uman, echilibru necesar pentru mentinerea sanatatii.

Conform medicinei traditionale chineze, acupunctura stimuleaza si misca Qi-ul din organims, o forma de energie care, conform inteleptilor antici, circula in organismul nostru 24 de ore din 24, din cap pana in picioare. Atunci cand aceasta energie nu traverseaza organsimul, apar anumite afectiuni sau probleme precum infertilitatea.

Rolul acupuncturii este acela de a restabili fluxul de Qi in organismul uman, adica de a readuce energia organismului la un echilibru care sa-l ajute sa combata problemele care au aparut. In cazul infertilitatii, acupunctura are un efect calmant care aduce un sentiment de bunastare si care, in cele din urma, ajuta organismul sa accepte si sa suporte conceperea unei noi vieti.

Prin plasarea acelor in punctele energetice cheie aflate in legatura cu organele reproductive, acupunctura creste si, cel mai important, deplaseaza fluxul de Qi din zonele in care ar putea fi abundent in zonele care sunt deficitare, incuranjand si facilitand conceperea unui copil.

Exista, totusi, si studii mai elocvente referitoare la modul in care acupunctura poate combate infertilitatea. Intr-un studiu publicat in anul 2002, cercetatorii explica faptul ca exista o legatura stransa intre acupunctura si hormonii creierului implicati in conceptie. In acest sens, s-a dovedit faptul ca acupunctura creste productia de endorfina – substanta produsa de anumite celule ale sistemului nervos, care joaca un rol important in reglarea ciclului menstrual.

Mai mult decat atat, acupunctura are efect asupra sistemului neuroendocrin, in sensul in care acest tratament construieste mai multe legaturi intre hipotalamus, glanda pituitara si ovare, legaturi care au efect pozitiv asupra ovulatiei si a producerii de ovule viabile.

Un alt studiu specializat releva faptul ca acupunctura are un impact direct asupra numarului de foliculi disponibili pentru fertilizare in cazul femeilor care urmeaza un tratament pentru fertilizarea in vitro. Sandra Emmons, medic si profesor asistent in obstetrica si ginecologie la Facultatea de Stiinte ale Sanatatii din Oregon, afirma: „Parerea mea este ca acupunctura schimba alimentarea ovarelor cu sange, posibil prin dilatarea arterelor si cresterea fluxului de sange, astfel incat, in cele din urma, ovarele au parte de stimulare hormonala mult mai puternica.”.

Alti specialisti sustin faptul ca acupunctura poate ajuta in cazurile in care mucoasa uterului este prea subtine prentru a putea sustine o sarcina, problema extrem de frecventa si cunoscuta ca fiind una din principalele cauze pentru pierderea unei sarcini. Prin cresterea fluxului de sange in aceasta zona, mucoasa uterului va putea absorbi nutrientii si hormonii necesari pentru dezvoltarea ei astfel incat sa poata sustine o sarcina.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this