Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum iti influenteaza stresul sanatatea

In secolul vitezei, in care fiecare minut conteaza si in care cele 8-12 ore de munca par insuficiente pentru cantitatea de sarcini primite, stresul este inevitabil si face parte din viata fiecaruia dintre noi. Acest lucru nu inseamna insa ca viata nostra trebuie dominata de stres sau ca trebuie sa cadem prada situatiilor stresante. Ti-am pregatit un articol care sa te ajute sa intelegi mai bine cum iti poate influenta stresul sanatatea pentru a te proteja si pentru a reusi sa ai o viata mai lunga, de calitate.

Fiecare dintre noi s-a confruntat cel putin o data cu stresul. Nu te-ai impacientat niciodata cand ai ramas blocat in trafic, la gandul ca vei intarzia la serviciu? In mare parte, stresul reprezinta ritmul alert al vietii nostre in raport cu modul in care organismul uman reactioneza si raspunde la acesta. Raspunsul organismului la stres este reprezentat prin bataile accelerate ale inimii, transpiratia palmelor, senzatia de gura uscata si uneori chiar dureri de cap.

Chiar daca timp indelungat legatura dintre stres si diferite afectiuni a fost doar banuita, in ultimul deceniu oamenii de stiinta si medicii au ajuns la concluzia ca stresul reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate. Dupa numeroase studii si cercetari in toata lumea, pe parcursul a 20 de ani, s-a ajuns la concluzia ca principalii factori de stres legati de boli si leziuni sunt: decesul partenerului, divortul, separarea maritala, condamnarea la inchisoare, moartea unei rude apropiate, bolile sau vatamarile personale, casatoria, somajul sau concedierea, impacarea maritala si pensionarea.

Daca stresul a devenit modul tau de viata si ai ajuns sa te obisnuiesti sa traiesti sub presiune, trebuie sa stii ca acest lucru nu este deloc normal si ca, mai devreme sau mai tarziu, organismul tau va ajunge sa raspunda intr-un mod negativ. Cercetarile arata ca stresul cronic afecteaza sistemul imunitar, provoaca boli de inima, afectiuni ale pielii si incetineste vindecarea ranilor. Evident este faptul ca si creierul are de suferit atunci cand stresul face parte din viata ta, iar daca ai probleme cu greutatea sau digestia iti spunem ca este posibil ca acestea sa fie provocate tot de stres.

Stresul nu este intoteauna negativ si poate servi de foarte multe ori unui scop. Fiind un factor motivant, stresul ajuta in obtinerea rezultatelor care aduc satisfatie. Daca stam bine sa ne gandim, exista multe situatii care, fara stres, nu ar avea efectul dorit. Am mai repara acoperisul daca nu am fi stresati de ideea ca la urmatoarea ploaie va ploua in casa? Sau am mai plati taxele la timp daca n-ar exista perspectiva penalizarilor? Acest lucru nu inseamna insa cu un stil de viata in care stresul cronic este element esential este unul potrivit pentru sanatate.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie