Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Culori dansante in lapte

Unul dintre cele mai apreciate experimente pe care le-am facut pana acum impreuna cu copii a fost cel cu lapte si culori.

A fost o adevarata incantare nu doar pentru copii ci si pentru adultii ce erau prin preajma si care au fost uimiti de reactie.

De ce ai nevoie: un litru de lapte cat mai gras, colorant alimentar (preferabil 4-5 culori pentru un efect spectaculos), detergent de vase, betisor cu vata pentru urechi (sau mai multe daca exista mai multi copilasi). Ar fi binevenita si o pipeta sau alt instrument asemanator care sa va ajute sa picurati culorile in lapte.

Avand toate acestea pregatite, varsa jumatate de litru de lapte intr-un bol mai putin adanc si mai larg. Poti folosi la o adica si o farfurie adanca.

Acum e randul copiilor sa picure culorile in lapte. Incepeti cu una, doua picaturi din aceasi culoare in centrul farfuriei, dupa care picurati si restul culorilor in jur la o distanta de 1-2 cm distanta fata de centru.

E important ca picaturile de culoare sa fie undeva in zona centrala pentru a avea loc sa se extinda si in restul zonelor in urma reactiei.

Acum urmeaza punctul culminat. Inmoaie betisorul de ureche in detergent (sterge excesul de marginea recipientului daca este cazul) si tzusti... cufunda batul cu detergent in mijlocul culorii din centru

Apoi repeta procedeul si cu restul culorilor pana aceastea se intind pe intreaga suprafata a farfuriei. Nu uita sa reinmoi betisorul in detergent din cand in cand.

Ce se petrecere in farfurie nu prea poate fi descris. Cum se unduiesc si se intrepatrund culorile la fiecare scufundare de betisor cu detergent, va uimi intreaga audienta.

Cu siguranta acesta va fi un experiment pe care orice copil va dori sa il repete.

Asa ca nu te grabi sa bei acea jumatate de litru de lapte care ti-a ramas din necesarul expus la inceputul articolului.

A fost prevazut pentru runda a doua. :)

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie