Pentru inceput, incalzelste cuptorul la 400 de grade Celsius. Taie cartofii dulci in cubulete si presara peste acestea un praf de sare si jumatate de lingura de ulei de masline. Pune cubuletele de cartofi intr-o tava in care ai pus hartie de copt si lasa-i sa se coaca timp de 25 de minute, pana cand devin moi.
Intr-o alta tava pune nucile pecan peste care ai pus siropul de artar. Lasat-le in cuptor timp de 12 minute, dupa care scoate-le si lasa-le sa se raceasca.
Odata ce cartofii sunt facuti, pune-i intr-un robot de bucatarie si adauga peste ei branza de capra si jumatate din cantitatea de smantana pregatita. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena si adauga la sfarsit restul de smantana. In final trebuie sa obtii un amestec cu o textura usoara si moale.
Taie cateva felii de paine integrala si stropeste-le cu ulei de masline si pune-le in cuptor pana cand se rumenesc putin.
In final, serveste crema de cartofi si branza pe painea rumenita si presara peste acestea bucatele de nuci pecan.
Pofta buna!