Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Comportament preventiv in timpul somnului in patut

In primii ani de viata ai copilasului este important sa iei in considerare faptul ca acesta ar putea sa se sufoce in mod incostient deoarece el nu poate realiza motivul pentru care nu reuseste sa respire in mod adecvat. Din pacate, una dintre posibilele cauze ale Mortii Subite la copii mici se manifesta in timpul somnului. Intr-adevar odihna este foarte importanta pentru dezvoltarea fizica si psihica a bebelusului, dar trebuie sa te asiguri ca oferi conditiile necesare pentru ca puiul tau sa aiba parte de un somn linistit si corespunzator.

Cum ii asiguri copilului tau conditiile necesare pentru un somn bun

In aceasta perioada, in care copilasul este mic si nu poate constientiza consecintele actiunilor lui, este indicat sa nu introduci diverse obiecte sau perne in patut. Cercetarile medicale au demonstrat faptul ca o perna sau o patura asezata in patutul copiilor sub 3 anisori pot sa determine sufocarea acestora in timpul somnului. Asadar, pentru a preveni o astfel de situatie neplacuta, noi iti recomandam ca in primii ani de viata ai bebelusului tau sa nu introduci diverse jucarii sau obiecte in patut.

Un alt aspect important in timpul somnului il reprezinta temperatura camerei. Luand in considerare varsta sa fragila, mica ta minune nu va putea sa constientizeze faptul ca ii este prea frig sau prea cald, motiv pentru care este de datoria ta ca parinte sa te asiguri ca locul in care se odihneste copilasul tau are o temperatura optima.

Din pacate, unii parinti neglijeaza acest aspect si lasa geamul deschis in timpul iernii pentru aerisire si uita ca cel mic se poate imbolnavi. Acelasi caz se poate intampla si daca temperatura camerei este prea ridicata, copilul transpirand in exces.

Pentru a preveni ca micutul sa se sufoce iti recomandam ca seara inainte de culcare sa te asiguri ca nu au ramas jucarii in patut. In timpul somnului acesta se poate lovi sau se poate sufoca in cazul unor jucarii mai mari de plus.

In cazul in care copilasul doarme ziua in patul vostru, nu este recomandat sa formezi bariere din perni care sa opreasca alunecarea acestuia din pat deoarece poate sa se rostogoleasca si sa ajunga cu capul pe perina si sa se sufoce in timpul somnului. De asemenea, una dintre greselile pe care le comit parintii este dormitul impreuna cu copilasul mic. Chiar si daca a implinit deja un anisor, micutul tau nu ar trebui sa doarma cu tine deoarece exista riscul ranirii acestuia in timpul somnului.

Exista doua tipuri de somn: REM (rapid eye movement) si NREM (non-rapid eye movement) care presupun defapt un tip de somn mai profund si un tip de somn mai superficial. In cazul somnului profund ai putea tu sau partenerul tau sa raniti copilasul si de aceea nu este indicat sa il culcati cu voi. De asemenea, din punct de vedere psihologic, specialistii au demonstrat faptul ca micutii care dorm in primii ani de viata cu parintii au tendinta de a se teme sa doarma singuri mai tarziu.

Din aceasta cauza este indicat sa achizitionezi un patut sigur pentru puiul tau si sa ii oferi toate conditiile de care are nevoie pentru un somn odihnitor. Medicii au demonstrat faptul ca somnul contribuie in mare masura la dezvoltarea fizica si psihica a copilului si de aceea este indicat ca cel mic sa doarma orele necesare pentru a-si reface energia.

Orele de somn in functie de varsta:

primele saptamani de viata: 17 ore
3 luni: 10 ore noaptea, 4-5 ore in timpul zilei
6 luni: 10 ore noaptea, 4 ore in timpul zilei
1 an: 10 ore noaptea, 3 ore in timpul zilei
2 ani: 12-13 ore
3 ani: 12 ore
3-6 ani: 10-12 ore

In cazul in care nu vei stabili un orar de odihna copilului si nu vei respecta orele necesare pentru somn, cel mic va putea sa fie agitat, nervos in timpul zilei sau din contra, va putea fi molesit. Trebuie sa intelegi ca la aceasta varsta frageda, organismul micutului tau se va dezvolta si de aceea va avea nevoie de energie pentru a functiona in conditii optime.

In cazul in care nu ii vei asigura un stil de viata sanatoas ce va cuprinde odihna, regim alimentar sanatos si activitati in aer liber, copilasul tau se va putea confrunta cu o serie de probleme. Asadar, noi te sfatuim sa acorzi o mare importanta somnului si sa te asiguri ca cel mic are conditiile necesare pentru a se odihni in siguranta.

Luand in considerare faptul ca in primii ani de viata mica ta minune nu va putea sa constientizeze si sa iti transmita un pericol, este de datoria ta sa il ajuti si sa veghezi asupra sigurantei sale.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie