Incepe prin a fierbe quinoa. Ai nevoie de jumatate de cana de quinoa cruda, peste care pui 200 ml apa si o dai la fiert pentru aproximativ 12-15 minute. Nu uita sa speli inainte cu grija boabele!
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si incepe sa cureti ciupercutele, sa inlaturi coditele si sa le tai marunt.
Pune palariile ciupercilor intr-o tava, asezoneaza-le cu sare de mare si piper, stropeste-le cu putin ulei de rapita si lasa-le la rumenit pentru 8-10 minute.
Adauga usturoiul, cimbrul, coaja de lamaie rasa si coditele de ciuperci intr-o tigaie incinsa si amesteca energic 2-3 minute. Cand aromele incep sa inunde bucataria, adauga quinoa fiarta si zeama de lamaie si amesteca bine.
Scoate tava cu ciupercute de la cuptor si adauga cu o lingurita cate putin amestec de quinoa in fiecare palarioara.
Da totul la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana ciupercile devin moi si suculente.
Acest minunat preparat se serveste alaturi de o salata proaspata.