Inainte de toate este important sa dai drumul ca cuptor pentru ca acesta sa se incalzeasca (pune-l la 400 grade C). Ardeiul, usturoiul, coriandrul si ceapa verde trebuie maruntine fin si bine. Poti sa folosesti un robot de bucatarie in acest sens sau poti sa le tai chiar tu. Nu uita insa sa cureti bine ardeiul si sa nu il lasi cu seminte pentru ca acestea pot face ca preparatul tau sa fie prea picant pentru copii.
Pune carnea intr-un bol si adauga peste aceasta ierburile maruntite, bucatelele de paine, oul, chimionul (poti adauga si putina sare de mare neiodata daca micutul tau a trecut de varsta de 1 anisor). Amesteca bine ingredientele pana in momentul in care compozitia devine omogena.
In continuare, imparte compozitia astfel incat sa poti obtii aproximativ 24 de chiftelute. Folosindu-ti mainile, formeaza mingiutele de carne si pune-le intr-o tava pe care ai uns-o cu putin ulei de masline sau in care ai pus hartie de copt. Pune tava in cuptor si lasa chiftelutele sa se coaca timp de 15 minute la 400 de grade C. Poti sa le scoti in momentul in care sunt rumenite pe ambele parti.
Odata scoase din cuptor, in fiecare chifteluta se infige un betisor pentru ca acestea sa poata fi servite cu sos de coriandru sau chiar cu guacamole.
Pofta mare!