Incalzeste cuptorul la 350 grade C.
Pune o oala cu apa si un praf de sare pe aragaz, la foc mare. Dupa ce apa da in clocot, pune pastele, da focul mic si fierbe-le conform instructiunilor de utilizare. Scoate-le apoi din oala si scurge-le bine de apa.
Intre timp, poti sa razalesti cascavalul si mozzarella.
Pune intr-o tigaie adanca untul si, cand acesta s-a topit adauga pastele. Amesteca bine si adauga jumatate din cantitatea de cascaval, toata mozzarella si laptele.
Amesteca si lasa branzeturile sa se topeasca. Dupa ce observi ca branzeturile s-au topit si compozitia din tigaie s-a ingrosat, ia tigaia de pe foc.
Pune in tava pentru briose, in fiecare spatiu, compozitia obtinuta. Poti sa umpli formele fara a-ti face probleme ca iti va curge compozitia, deoarece pastele sunt deja umflate si nu vei avea deci neplaceri. La final presara cascaval peste fiecare forma si eventual felii subtiri de rosii
Pune apoi tava in cuptor pentru 25-30 de minute. Dupa ce observi ca stratul de cascaval s-a rumenit bine, scoate tava din cuptor.
Lasa briosele sa se raceasca putin si scoate-le pe o farfurie.