Inainte de toate incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intr-un robot de bucatarie sau blender, mixeaza migdalele si caju pana cand obtii un amestec asemanator cu faina la consistenta. Dupa aceea, pune mixul intr-un bol si adauga peste acesta oul, apa si sarea.
Daca utilizezi caju sau migdale sarate, fii atenta sa pui mai putina sare. Amesteca pana in momentul in care obtii o compozitie omogena, asemanatoare cu un aluat rigid. Imparte apoi aluatul in doua parti egale.
Pune pe masa sau pe o suprafata plana o bucata de hartie pentru copt si deasupra ei o parte de aluat. Acopera aluatul cu o alta bucata de hartie. Apoi, cu ajutorul unui sucitor, ruleaza aluatul pana cand acesta devine o foaie subtire (de aproximativ 2-3 mm). Elimina foaia de hartie de deasupra aluatului si pune-l pe acesta intr-o tava in care ai pus o foaie de hartie de copt noua. Elimina si cealalta foaie de hartie folosita pentru rulare.
Odata pus in tava, aluatul trebuie crestat usor cu un cutit, astfel incat sa obtii niste patratele pe suprafata lui.Foloseste o pensula de bucatarie pentru a umezi biscutii cu putina apa. Astfel aluatul va fi aderent pentru semintele pe care le vei pune deasupra.
La final presara cateva seminte de chia, susan sau dovleac peste biscuti. Lasa compozitia in cuptor pentru 10 minute, timp in care este important sa verifici pentru a evita sa se arda. Dupa ce s-a copt, scoate compozitia din cuptor si lasa-o sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, rupe compozitia in bucatele, folosindu-te de crestaturile pe care le-ai facut inainte de coacere.
Biscuitii pot fi serviti cu diferite sosuri si pot fi depozitati intr-un recipient resigilabil pentru a fi consumati pe parcursul mai multor zile.
Pofta buna!