Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Analizele medicale nu mai sunt obligatorii la inceperea noului an scolar

In sfarsit o veste buna de la Ministerul Educatiei pentru inceputul de an scolar 2015-2016. Analizele medicale ce conditionau intrarea in colectivitate a elevilor nu mai sunt obligatorii. Copiii vor putea fi inscrisi in institutiile de invatamant doar pe baza adeverintei de la medicul de familie.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu a precizat miercuri, 02.09 ca analizele ce conditionau la fiecare inceput de an scolar intrarea in colectivitate, nu vor mai fi obligatorii si la inceputul anului scolar 2015-2016.

Ministrul a argumentat decizia luata de minister spunand "In foarte multe scoli s-a facut exces de zel si s-au cerut lucruri care nu sunt necesare. Toate acestea sunt reglementate prin ordin de ministru. Singurii care vor avea mai mult de lucru vor fi medicii care vor trebui sa completeze adeverinta medicala cu istoricul de sanatate a copilului. Elevii si parintii vor scuti timp si vor scuti bani"

Din acest motiv, toate inspectoratele scolare din tara vor primi de la minister o nota de informare, urmand ca acestea, la randul lor sa faca cunoscute catre toate  cele 7.000 de scoli din Romania  noile prevederi ale ministerului. Acest ordin urmeaza de asemena sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Asadar, parintii vor fi scutiti de o cheltuiala in plus si timp pierdut, iar copii vor scapa de o vizita neplacuta la laborator. Singurii care vor fi conditionati sa prezinte aceste analize la intrarea in colectivitate sunt copiii de cresa. Pentru restul copiilor, va  fi suficienta o adeverinta de la medicul de familie.

Decizia a fost luata de minister deoarece, conform spuselor ministrului educatiei Sorin Cimpeanu, "nu sunt examene obligatorii decat in cazul in care medicul de familie are suspiciuni de boala si solicita efectuarea acestor analize. La exudatul nazal erau evidentiati, spre exemplu, streptococi, care sunt in mod natural prezenti si care nu periclitau sanatatea elevului. Parintii intrau in panica si dadeau antibiotice copiilor. Asa scadea imunitatea organismului"

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this