In zilele noastre in care eticheta "bio", "oragnic" sau "eco" sunt tot mai cautate de catre consumatori si in special de catre parintii dorinici sa le asiguare copiilor tot ce e mai bun, specialistii ne asigura ca nu in cazul tuturor alimentelor trebuie sa fim atenti la sursa acestora de provenienta.
Aceasta este concluzia la care a ajuns organizatia non-profit Environmental Working Group (EWG) care si-a prezentat concluziile in documentul emis in anul 2014 intitulat "Shoppers' Guide to Pesticides in Produce". Acest document are la baza informatiile primite de catre EWG timp de 9 ani din partea diverselor institutii ale statului american in ceea ce priveste nivelul de pesticide din alimente.
La polul opus se afla alimentele ale caror provenienta este importanta si o sursa organica este mai mult decat recomandata in special in cazul copiilor. Astfel de alimente fie au un istoric de modificari genetice care pot dauna sanatatii, fie cultivarea acestora in conditii de profitabilitate pentru companiile mari, implica o cantitate mare de pesticide care se regasesc in alimentul consumat de catre populatie.
Mai jos gasesti lista alimentelor la care trebuie, respectiv nu trebuie sa urmaresti provenienta organica.
Daca dai click pe tabel il vei putea printa!