Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

9 sfaturi pentru a folosi corect un termometru cu infrarosu pentru copii

Temperatura bebelusilor si a copiilor este extrem de importanta, indiferent daca alte simptome de boala sau afectiune sunt prezente sau nu. Masurarea constanta a temperaturii copiilor mici poate reprezenta o sarcina extrem de dificila pentru parinti, in special daca cel mic este nelinistit sau neastamparat. Pentru aceste situatii, specialistii recomanda utilizarea unui termometru cu infrarosu, un dispozitiv care transforma masurarea temperaturii intr-un proces rapid si simplu.

Termometrele cu infrarosu sunt astazi extrem de cautate de catre parinti datorita caracteristicilor lui. Putine persoane cunosc insa faptul ca un termometru cu infrarosu poate fi periculos datorita razelor pe care le utilizeaza pentru stabilirea temperaturii unui obiect sau corp.

Un termometru cu infrarosu este un dispozitiv care masoara temperatura unui corp sau obiect aflat in apropiere, fara ca un contact direct sa fie necesar. Masurarea temperaturii se realizeaza cu ajutorul unei raze laser, un termometru cu infrarosu fiind considerat ca fiind un aparat de masurat sigur si precis.

La fel ca multe alte produse noi pe piata si termometrele cu infrarosu au fost primite cu scepticism, dar la ora actuala sunt frecvent utilizate in cabinetele medicale, motiv pentru care pot reprezenta o varianta potrivita si pentru familia ta. Un termometru cu infrarosu este mai scump decat un termometru cu mercur de exemplu, dar acest lucru este justificat daca este sa luam in considerare tehnologia utilizata pentru masurarea temperaturii.

Datorita faptului ca utilizarea unui termometru cu infrarosu presupune existenta unei raze laser, este important sa fii extrem de precaut atunci cand il utilizezi. Pentru ca stim cat de importanta este siguranta celui mic pentru tine, ti-am pregatit in continuare cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a termometrului cu infrarosu in cazul copiilor.

Masuri de siguranta pentru utilizarea termometrului cu infrarosu

1. Citeste instructiunile de utilizare – Foarte multi parinti ajung sa nu mai citeasca instructiunile de utilizare ale articolelor pentru copii pe care le achizitioneaza, considerandu-se cunoscatori ai acestora sau parinti experimentati. Oricat de adevarat ar fi acest lucru, un termometru cu infrarosu poate sa te induca in eroare daca nu citesti cu atentie instructiunile de utilizare. Nerespectarea si necitirea acestora poate sa duca si la rezultate mixte sau gresite, lucruri pe care cu siguranta nu ti le doresti atunci cand este vorba despre sanatatea micutului tau.

2. Pastreaza intotdeauna termometrul in cutie sau ambalaj – Pentru a evita ca raza laser sa ajunga pe alte suprafete decat cele pe care ti le doresti, tine termometrul in ambalajul sau atunci cand nu il utilizezi. Fii atent atunci cand scoti termometrul din ambalaj si pune-l inapoi dupa ce ai luat temperatura copilului. Pastreaza termometrul intr-un loc uscat si racoros si evita contactul acestuia cu suprafetele umede, cu praf sau cu temperaturile ridicate.

3. Elibereaza butonul imediat dupa masurarea temperaturii – Fiecare termometru cu infrarosu are un buton care trebuie apasat inainte de a incepe operatia de masurare a temperaturii. Nu uita sa eliberezi acest buton sau sa-l comuti pe inchis dupa ce ai luat temperatura copilului. In caz contrar, vei putea sa atingi cu razele laser zone sau obiecte care nu ar trebui sa ajunga in contact cu acestea.

4. Evita contactul razei laser cu ochii – Razele laser sunt periculoase atunci cand nu sunt utilizate in scopul in care ar trebui. Indreptarea acesteia catre ochi poate cauza rani serioase si chiar provoca orbirea. Fii deci extrem de atenta atunci cand utilizezi un termometru cu infrarosu si nu-l indrepta spre ochisorii celui mic niciodata.

5. Fii atenta la suprafetele reflectorizante – Atunci cand razele laser ajung pe o suprafata reflectorizanta, ca de exemplu o oglinda, acestea pot fi reflectate in directia opusa decat cea dorita si pot atinge obiecte din vecinatate care nu ar trebui atinse de acestea. Astfel ca, planificarea pozitionarii unui termometru este cruciala, in special daca in incaperea in care este utilizat exista suprafete reflectorizante.

6. Utilizeaza termometrul intr-o zona in care nu exista gaze explozive – Daca o raza laser atinge un gaz sau o suprafata cu orice tip de combustibil, poate provoca o explozie. Nu folosi niciodata un termometru cu infrarosu in apropierea unui combustibil sau a unor gaze pentru a evita provocarea unui accident sau a unei explozii.

7. Verifica daca termometrul este potrivit pentru scopuri medicale – Exista foarte multe termometre cu infrarosu care sunt destinate doar obiectelor si suprafetelor, nu si organismelor sau corpurilor umane. Nu utiliza niciodata un astfel de termometru pentru a masura temperatura copilului si citeste instructiunile cu atentie pentru a te asigura ca termometrul este unul potrivit pentru masurarea temperaturii copiilor.

8. Fii foarte atenta in apropierea copiilor – Atunci cand utilizezi un termometru cu infrarosu in apropierea copiilor, este extrem de important sa il manuiesti cu atentie. Tine-l pe cel mic nemiscat atunci cand vrei sa-i iei temperatura cu un astfel de termometru pentru a te asigura ca razele laser nu ajung in zona ochisorilor.

9. Poarta ochelari de protectie – Pentru a fi in siguranta, este recomandat sa porti ochelari de protectie atunci cand utilizezi un termometru cu infrarosu. Daca este posibil si persoana de langa tine ar trebui sa poarte o pereche de ochelari de protectie daca te ajuta sau daca nu pastreaza distanta recomandata.

Un termometru cu infrarosu poate reprezenta solutia potrivita pentru tine si familia ta, atunci cand este vorba despre sanatatea voastra si va poate scuti de placerile cauzate de utilizarea altui tip de termometru. Cu toate acestea, din cauza faptului ca functioneaza pe baza de raze laser, un termometru cu infrarosu necesita atentie deosebita atunci cand este utilizat si respectarea unor reguli pentru a pastra siguranta copilasilor si a persoanelor care il utilizeaza.

Ai ales si tu un termometru cu infrarosu pentru micutul tau? Cum l-ai utilizat? L-ai recomanda altor parinti? Scrie-ne despre experienta ta si ajuta si alti parinti aflati in dilema alegerii unui termometru pentru copilasii lor

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie