Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

5 Intrebari si raspunsuri despre utilizarea corecta a scaunelor auto pentru copii

Cu totii stim ca pentru siguranta copilului in masina este important ca acesta sa fie asigurat corespunzator intr-un scaun auto pentru copii. Totusi, de multe ori apar si unele intrebari in randul parintilor legat de utilizarea corespunzatoare a scaunelor auto precum cele de mai jos:

Cum trebuie transportat un copil in masina – cu fata sau cu spatele catre directia de mers?

Testele efectuate de institutii independenete cu privire la siguranta copiilor in masina, au demonstrat categoric ca pozitia cea mai sigura pentru copil este atunci cand scaunul auto este montat cu spatele catre directia de mers.
ADAC recomanda transportul copiilor pana la varsta de cel putin doi ani in directia opusa sensului de mers. Datorita acestor concluzii argumentate, pe piata scaunelor auto au aparut tot mai multe modele de scaune auto ce incurajeaza si permit montarea scaunului cu spatele catre directia de mers pana la 18 sau chiar 25 kg (aproximativ 4-7ani)

Cand trebuie schimbat scaunul auto pentru copii?

Scaunul auto pentru copii trebuie schimbat in momentul in care capul copilului este mai inalt decat tetiera scaunului pe care il foloseste. Acest lucru este valabil si in cazul unui cosulet auto.
Cand trebuie renuntat la centurile scaunului auto?
Renuntarea la centurile proprii ale scaunului auto, respectiv asigurarea copilului in scaunul auto cu centura masinii trebuie facuta abia dupa varsta de 4 ani cand umerii copilului sunt dezvoltati corespunzator
Un indicator concret ca trebuie sa renuntati la centurile scaunului auto este atunci cand observati ca centurile ajustate la inaltimea maxima posibila, pornesc de sub nivelul umarului copilului. In aceasta situatie va trebui sa inlaturati centurile scaunului si sa asigurati copilasul corespunzator in scaun, de data asta folosind centura masinii.
Atentie insa ca centura ce trece orizontal la nivelul poalei sa fie trecuta prin “carligele” formate de manerele scaunului auto, astfel incat sa nu existe riscul ca in cazul unui impact sa alunece brusc spre abdomenul abdomenului copilului.

Cand poate fi asigurat un copil in masina fara un scaun auto?

Desi legea prevede obligativitatea scaunului auto sau a inaltatorului pana la o inaltime de 135 cm, pentru siguranta sporita recomandarea este de a folosi un scaun auto pana la 150 cm.
Pe piata veti gasi suficiente modele de scaune auto special concepute pentru a fi folosite pana la o varsta mai inaintata si care ofera confortul necesar si copiilor mai mari de 10 ani.
Acest tip de scaune auto sunt incadrate in grupa 15-36 kg, poti fi folosite pana la aproximativ 12 ani si nu sunt prevazute cu centuri proprii.
Atat la scaunele din grupa 15-36 kg cat si in cazul inaltatoarelor auto, trebuie sa acordati atentie sporita asigurarii copilului cu centura masinii, astfel incat aceasta sa nu fie rasucita si sa fie trecuta corespunzator prin “carligele” formate de manerele scaunului/inaltatorului.

Poate fi montat un scaun auto pe mijlocul banchetei din spate ?

Montarea scaunului auto in mijlocul banchetei din spate depinde ata de modelul masinii cat si de scaunul auto.
Astfel, daca doriti sa montati un scaun auto cu isofix pe bancheta din spate in partea din mijloc, este putin probabil sa puteti face acest lucru pe motiv ca majoritatea autoturismelor nu sunt prevazute cu trei sezuturi individuale in partea din spate si prin urmare sunt prevazute cu isofix doar in partile laterale. Existe bineinteles si exceptii la masinile mai mari de tip SUV, care cu siguranta vor avea semnalizata prezenta isofixului si in mijlocul banchetei daca este cazul.
Daca se pune problema montarii unui scaun auto cu ajutorul centurilor de siguranta, daca masina este un hatchback iar centura din mijloc pleaca din tavanul masinii posibil sa existe o incompatibilitate. In restul cazurilor, montarea scaunului pe bancheta din spate in partea din mijloc cu ajutorul centurilor nu ar trebuie sa ridice nici un fel de probleme. Pentru siguranta insa e bine sa testati scaunul inainte de a-l achizitiona.

Daca sunteti din Timisoara sau imprejurimi, va asteptam in showroomul Bebebeliss unde veti avea posibilitatea sa descoperiti si sa testati o gama variata de scaune auto pentru copii.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this