Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

4 tructuri pentru a slabi sanatos

Femeile sunt extrem de preocupate de silueta, fie ca recunosc, fie ca nu. Indiferent de varsta, ne ingrijoram atunci cand hainele par a fi neincapatoare sau cand, privita in oglinda, silueta noastra pare schimbata sau nu asa cum ne-am dori sa fie. Daca iti doresti cu adevarat sa slabesti si sa te simti bine, urmeaza regulile pe care ti le vom prezenta in continuare si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Dupa cum probabil stii, pentru a slabi nu este nevoie sa mancam mai putin, ci sa ne schimbam obiceiurile alimentare si meniul. Noua atitudine fata de mancare trebuie sa se concentreze pe consumul de fibre, pe reducerea grasimilor si pe sport. Reducerea meselor nu inseamna in mod automat eliminarea caloriilor si obtinerea siluetei de vis, ci un mod nesanatos de a-ti obliga organismul sa consume din proviziile pe care le are, in caz de probleme.

Din fericire vremurile in care, pentru a slabi, femeile apelau la diete drastice pe baza de supa de varza sau apa plata cu lamaie par a fi apuse si astazi suntem constiente ca doar un stil de viata sanatos si o dieta alimentara bogata in nutrieti ne poate ajuta sa ne mentinem silueta.

1. Concentreaza-te asupra fibrelor

Studiile recente arata faptul ca persoanele care au o dieta bogata in fibre cresc mai putin in greutate, indiferent de cantitatea de grasime consumata. Valorile mari de insulina, asociate cu dietele sarace in fibre, stimuleaza cresterea in greutate si produc acumulari de grasime. Fibrele reusesc insa sa reduca productia de insulina prin faptul ca incetinesc absorbtia nutrientilor in sange.

La modul ideal, o persoana trebuie sa consume aproximativ 18g de fibre pe zi, cresterea chiar si cu cateva grame pe zi fiind esentiala. In acest sens, un studiu britanic arata faptul ca, dintre persoanele analizate, adultii obezi consumau in medie doar 13g de fibre pe zi, pe cand persoanele care nu aveau probleme cu greutatea consumau 19g de fibre. Asigura-te deci ca atunci cand mergi la magazin te aprovizionezi cu fructe si legume proaspete, cerealele integrale si leguminoasele  care sa reprezinte baza meselor pe care le ai in timpul zilei.

2. Micsoreaza-ti portiile

Traim in epoca supradimensionarilor, in care comerciantii profita de faptul ca supradimensionarea vinde mai mult. In acest sens, studii multiple arata faptul ca oamenii tind sa manance mai mult atunci cand primesc portii mai mari.

Pentru a combate efectele negative ale trucurilor comerciale, este important sa ne reeducam atunci cand vine vorba despre dieta alimentara. Obisnuieste-te sa iti prepari mancare cat ai nevoie, nu cat pentru 3-4 zile pentru ca stii si tu ca nu o vei mai manca. In plus, daca iti gatesti cat ai nevoie pentru o masa nu vei mai fi tentata sa tot ciugulesti intre mese.

Fii atenta atunci cand mergi la restaurant pentru ca, in foarte multe cazuri, portiile sunt de 2-3 ori mai mari decat ar trebui sa fie o portie de mancare care contine alimentul respectiv. Daca iti comanzi de exemplu paste si primesti o portie foarte mare nu te forta sa o mananci pe toata pentru ca nu-ti vei face bine. Poti de exemplu sa alegi sa imparti portia cu partenerul si astfel va veti face un bine.

3. Gateste rational

Indiferent daca gatesti acasa sau daca alegi o masa in oras, este important sa fii atenta nu doar la ce si cat mananci, ci si la modul de preparare al mancarii. In acest sens, este esential ca mancarea sa fie gatita cu putina grasime pentru ca multe alimente contin deja grasimi si prepararea intr-un mod gresit ar putea transforma un aliment sanatos intr-o adevarata bomba calorica.
Iata cateva metode sanatoase de a gati mancarea:

  • prepararea la cuptor: este ideala deoarece se foloseste minimul de grasime si pentru ca gustul mancarii astfel preparate este unul bun
  • fierberea: reprezinta modul cel mai gustos si mai putin gras de a prepara peste, pui, oua sau deserturi cu fructe
  • fierberea sub presiune: este ideala prentru cereale, fasole, supe si legume uscate
  • sote: poti inlocui uleiul sau grasimea si adauga apa, vin sau supa pentru prepararea mancarurilor delicioase si sanatoase
  • inabusirea: aceasta metoda lenta permite grasimii sa se scurga din carne. Poti lasa mancarea la racit si sa iei apoi grasimea de deasupra.

4. Fa-ti singura arome

Mancarea este mai buna si mai usor de consumat daca are aroma si gust. Astfel, nu vei mai avea nevoie de grasime pentru a prepara un pranz savuros. Stiai ca exista moduri sanatoase de a-ti bucura papilele gustative fara a adauga prea multe calorii? Iata care sunt acestea:

  • alege fructele si legumele de sezon coapte care permit aromei sa iasa in evidenta
  • foloseste ierburi si condimente proaspete sau uscate la prepararea mancarurilor. Poti sa-ti cultivi in ghivece ierburile preferate si sa le ai proaspete mereu
  • adauga ceapa si usturoi proaspete in mancare pentru mai mult gust. Daca alegi sa le calesti putin, acestea isi vor scoate in evidenta dulceata si iuteala va fi indepartata
  • obisnuieste-te sa adaugi vin sau otet din fructe in sosuri pentru a le da gust
  • foloseste coaja rasa de lamaie pentru a da mancarurilor aroma.

Atunci cand iti doresti sa slabesti este important sa o faci intr-un mod sanatos. Primul pas este sa iti analizezi obiceiurile alimentare si sa iti schimbi dieta astfel incat organismul sa primeasca nutrientii necesari pentru a putea elimina surplusul de grasime. Nu uita insa de sport si miscare, esentiale pentru ca organismul tau sa functioneze in parametrii normali si sa te ajute sa iti tonifici corpul.

Tu ce alte trucuri stii pentru a slabi intr-un mod sanatos? Impartaseste-le cu noi si iti vom fi recunoscatori pentru implicare!

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie