Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

4 metode prin care poti sa economisesti pentru copilul tau

Vine un moment in viata fiecarui parinte cand trebuie sa se gandeasca la viitorul copilului sau. Liceu particular sau la stat? Facultate in tara sau in strainatate? Deschiderea unei afaceri ? Sunt optiuni costisitoare care necesita, de regula, o atenta planificare, dar si persevernta, odata pornite.
Iata cateva modalitati prin care economisesti bani, iar viitorul copilului tau incepe sa prinda contur. Iti vom prezenta atat beneficiile, cat si dezavantajele fiecarei optiuni in parte:

1. Deschizi un cont bancar de economii
Avantajul este ca dobanda se recalculeaza automat la soldul curent, astfel ca retragerea banilor nu te va afecta prea mult, cu conditia de a respecta suma minima necesara in cont si care variaza de la banca la banca. Ai flexibilitate si pentru tinerea banilor in banca, doar ca dobanzile sunt mai mici decat in cazul depozitelor. Este util pentru nevoi ceva mai mici, punctuale, nevoi ce pot fi satisfacute imediat, fara a pierde bani.

2. Faci un depozit la termen
Vei beneficia de o dobanda superioara contului de economii, doar ca e recomandat sa optezi pentru o perioada cat mai mare de timp, astfel vei beneficia de o dobanda mare. Retragerea sumei inainte de data scadenta va atrage pierderea dobanzii, dar posibilitatea de prelungire a perioadei de depozitare va atrage mai multi bani in timp.

3. Optezi pentru o polita de asigurare
Se mai numeste renta de studii si combina caracteristicile unei asigurari de viata cu cele ale unui cont de economii. Se aleg, de obicei, perioade mari de timp (chiar si 18 ani) in care parintele va depune lunar o suma fixa pentru care va primi o dobanda consistenta la finalizarea contractului. Avantajul acestui produs este dat de protectia copilului in caz de accidente, spitalizare sau alte evenimente nefericite in randul tutorilor, dar si flexibilitatea in ceea ce priveste valoarea rentelor. Dezavantajul este perioada mare contractuala, un angajament pe care nu toata lumea este dispusa sa si-l asume dar care, la final, va recompensa efortul.

4. Tii banii la saltea
Avantajele sunt evidente. Nu ai relatie contractuala cu nicio banca, ai banii chiar sub nasul tau, doar ca ai nevoie de o vointa de fier pentru a rezista tentatiei de a nu umbla la ei. Nu platesti comisioane, dar nu vei primi nici dobanda, practic tu esti in control. Nu este o solutie viabila pe termen lung, mai ales daca planuiesti sa-ti trimiti copilul la studii in strainatate.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this